Joensuu 1685 — ÖB (09 Oct., 2020)

Finland flag                                                                                               Joensuu 1685 — ÖB (09 Oct., 2020) Joensuu 1685 — ÖB (09 Oct., 2020)Ξ Obklopeni zasněženými poli v malé červené studiové budově na západním pobřeží v regionu Ostrobothnia band nahrál celovečerní album Joensuu 1685 s názvem ÖB, které zůstalo nedokončené, když si kapela v roce 2010 náhle udělala pauzu. Pauza trvala osm let. Poté, co se kapela v roce 2018 vrátila na pódium na Flow Festivalu, se Mikko, Markus a Risto Joensuu také vrátili k tomuto zmeškanému albu.
Ξ Když jsme se vrátili do ÖB, bylo nám dovoleno ponořit se znovu do proudu, ze kterého jsme se koupali, a pokračovat v koupání. Je to velká oslava návratu domů a zcela unikátní je zveřejnění něčeho, co bylo tak dlouho zdokonalováno ve vlně našich myslí, a nakonec to dává posluchačům.“
Location: Helsinki, Finland
Recorded at: Petrax Studios, Kaiku Studios
Album release: 09 Oct., 2020
Record Label: Svart Records  
Duration:     42:31 
Tracks:
A1. Hey My Friend (We’re Here Again)   7:29    
A2. Sweet Saviour   4:26    
A3. All Around You   3:57    
A4. Light In The Heart Of Our Town   3:47    
B1. Gloria   6:56    
B2. The Most Luckiest Man   4:17    
B3. Running In Our Graves   4:29    
B4. I’m In Paradise   7:10
Personnel:
★  Risto Joensuu: Bass 
★  Markus Joensuu: Drums
 Konsta Ojala: Cover
★  Mikko Joensuu: Guitar, Keyboards, Vocals 
★  Tapio Viitasaari: Trumpet, French Horn (tracks: A1)
★  Mikko Joensuu: Lyrics (tracks: A1, A3, A4, B2, B3), Risto Joensuu (tracks: A2, B1)
★  Helmi Tikkanen: Vocals (tracks: A2, B4), Karin Mäkiranta (tracks: A2, B4)
Credits:
Ξ Rastapunka: Graphic Design
Ξ Eetu Henrik Iivari: Mixed 
Ξ Joensuu 1685: Music
Ξ Aapo Huhta: Photography
Ξ Joensuu 1685, Jonas Verwijnen: Producer
Ξ Jonas Verwijnen, Mikko Joensuu: Recorded
Ξ Antti Joas: Recorded By [Additional Recording] 
Notes:
Ξ Limited to 250 copies. Including a printed inner sleeve with lyrics, credits, and band photograph.
Description:
Ξ Lumisien peltojen ympäröimässä pienessä punaisessa studiorakennuksessa Pohjanmaalla äänitettiin Joensuu 1685 ~yhtyeen täyspitkää albumia nimeltä ÖB, joka jäi viimeistelemättä yhtyeen jäädessä yllättäen tauolle vuonna 2010. Tauko kesti kahdeksan vuotta. Yhtyeen palattua esiintymislavoille Flow~festivaalilla vuonna 2018, palasivat Mikko, Markus ja Risto Joensuu myös kesken jääneen albuminsa pariin.
Ξ ÖB äänitettiin uudestaan ja päivitettiin osin sanoituksiensa, sovitustensa ja sävellyksiensä puolesta kuitenkin kunnioittaen alkuperäistä visiota albumista.  Levyn varhaisimmat sävellykset ja sanoitukset ovat vuodelta 2009, tuoreimmat vuodelta 2019. Levy on kulttimaineeseen nousseen Joensuu 1685 ~yhtyeen toinen täyspitkä albumi ja on nauttinut Suomen indiepiireissä maineesta levynä, jonka moni olisi suonut kuulevansa — nyt tuo kuuleminen on vihdoin mahdollista. Levyn kiinnostavuutta on entisestään lisännyt Mikko Joensuun sekä Risto ja Markus Joensuun Siinai ~yhtyeen kansainvälisesti tunnustetut albumit ja urat, jotka seurasivat Joensuu 1685 ~yhtyeen tauolle jäämistä.
Ξ ÖB on teemallinen levy, joka osin sekä sävellyksien että sanoitusten kautta tutkii Mikko, Markus ja Risto Joensuun oletetun yhteisen esi~isän, Peter Krookin (synt. 1685), tarinaa. Tarinassa Krook on vangittuna välitilaan Pohjanmaan laakeisiin ja pysähtyneisiin maisemiin vailla paikkaa, minne mennä tai minne palata. Krook etsii vapahtajaansa kaupungin valoista, meren sylistä, rakastajansa iholta, unistaan, marketin hyllyjen välistä ja houreisista näyistään. Albumi toimii vertauskuvana sille matkalle, jonka yhtye on kulkenut levyn ensisoinnun syttymisestä sen viimeisen soinnun hiljenemisen hetkeen saakka. Levyllä on mittaa noin tunti mutta sen sisällä soi vuosikymmen ja enemmän kätkien sisäänsä alkuja, loppuja sekä elämän jatkuvalle muutokselle suostumista.
Ξ “Kun palasimme ÖB:n ääreen, saimme uudestaan upota virtaan, josta ammensimme ja edelleen ammennamme. On suurta kotiin paluun juhlaa ja täysin ainutlaatuista julkaista jotain näin pitkään mieliemme aallokossa hioutunutta ja antaa se vihdoin kuulijoille.”
BC: https://joensuu1685.bandcamp.com/releases
INSTA: https://www.instagram.com/joensuu1685_official/
FB: https://www.facebook.com/joensuu1685/
Label: https://svartrecords.com/product/joensuu1685-ob-album/

ALBUM COVERS XI.